fbpx

3 лесни стъпки, които ще ти помогнат да изградиш Увереност в себе си

3 лесни стъпки, които ще ти помогнат да изградиш Увереност в себе си

ConfidentWoman

 “В моментът, в който повярвате в себе си, ще знаете как да живеете.” – Йохан Волфганг вон Гьоте

Увереността не е качество, с което един ден просто се събуждаш. Не е задължително и да го притежаваш по рождение. Увереността се изгражда с времето. Трябва да обърнеш сериозно внимание именно на тази ключова дума – „изгражда“.

 

Когато си уверена в себе си, се справяш по-успешно във всички области на живота си, по-лесно преодоляваш загубите, чувстваш се свободна и независима. Ако вярваш във своите възможности, не изпитваш нужда да се вкопчиш в нещо външно, което да ти носи сигурност. Знаейки, че каквото и да се случи, ще се справиш, можеш да рискуваш, да приемаш предизвикателства и спокойно да се наслаждаваш на танца на живота.

Самоуверените хора пораждат доверие в околните и се радват на внимание, уважение и пълноценни връзки, без страх и прилепване.

 

Какво всъщност е самоувереност?

 

Самоувереност не означава да се надценяваш, да се мислиш за повече от другите, не означава да си надменен и да се държиш високомерно.

 

Да си самоуверен означава да приемаш и одобряваш себе си, да цениш себе си, да цениш своето мнение, да вярваш в своите възможности, да разчиташ на себе си. Да бъдеш удовлетворен от това, което си и от нещата, които правиш.

 

Как да добиеш увереност в себе си, как да повярваш в себе си?

 

Стъпка 1: Промени ограничаващите убеждения и нагласи.

Историята, която си разказваш, е историята, според която живееш.

Всеки разказва някаква история за самия себе си в собствената си глава. Всеки ден. Непрекъснато. И тази история те прави човека, който си – тя поставя основите на всяко действие, което предприемаш или не предприемаш. Ти изграждаш себе си върху тази история.

И ако се вслушаш в начина, по който говориш на себе си, ще отбележиш, че в главата ти непрекъснато се въртят мисли като – „как можах да кажа това”, “трябваше да направя това или онова”, “колко съм глупава”… По този начин ти самата слагаш непреодолими прегради на пътя си.

Изчисти тези негативни убеждения и програми с Картичката за изчистване!

Няма как да се почувстваш уверена и удовлетворена от себе си докато продължаваш да се критикуваш и осъждаш. Разбира се, тези мисли възникват в теб автоматично и ти дори не си даваш сметка за тях. Затова – първата стъпка към изграждане на самоувереност е:

 

СПРИ самокритиката!

 

Вероятно се питаш – „Но ако не се критикувам, как ще се променя, няма ли да бъде това един вид примирение?“ Всъщност неща стоят точно обратно – ако вътрешният ти монолог е изпълнен с обиди, упреци и подценяване, това създава енергия, която те потиска, обезсърчава и прави така, че негативните ти „предсказания“ за провал да се сбъднат.

Самоосъждането и подценяването отрязват крилете ни, още преди да сме опитали да полетим. И е съвсем логично да се „разбием“.

От друга страна, ако непрекъснато се обвиняваш и упрекваш, то каквото и да постигнеш, никога няма да си доволна. Затова вземи решение да не критикуваш изобщо себе си. Може да започнеш като решиш да го правиш съзнателно поне една седмица. За целта – бъди будна и следи мислите си. Всеки пък когато „чуеш“ че отново се критикуваш, си кажи:

 

“Днес няма да критикувам себе си. Аз приемам и одобрявам себе си. Справям се все по-добре и по-добре.”

 

Нека утвърждението: „Аз приемам и одобрявам себе си. Справям се все по-добре и по-добре“ стане основно за теб. Повтаряй го всеки път, когато самоосъждаща мисъл се прокрадне в ума ти. Напиши го на картон с големи ярки букви и го закачи на видно място в стаята си. Нека това стане твоето ново мото.

 

Стъпка 2: Помогни си с нещо външно.

Uverenost

Когато човек е уверен в себе си, дори и облечен с работни дрехи, ще се чувства комфортно и ще бъде със самочувствие. Но когато все още не вярва достатъчно в себе си, му е нужна и малко външна помощ.

Такава можеш да намериш в лицето на Енергийната трансформираща картина “Увереност“ Знаеш, че картините в Energy art се рисуват със специфични форми и цветове, които влияят на енергийното ниво и подсилват енергията, която ти липсва.

Малко повече за Картините и какво точно представляват →  Какво е „енергийна трансформираща картина“ и защо наистина може да промени живота ти

Какво ще направи за теб картината „Увереност“?

  • Тази картина те зарежда с енергия на увереност
  • Повдига самочувствието ти
  • Кара те да повярваш в себе си
  • Кара те да се чувстваш сигурна в уменията си
  • Помага ти да се справяш успешно и с голяма лекота във всяка житейска ситауация
  • Помага ти да поемеш контрол над живота си
  • Помага ти да направиш така, че нещата да се случват както искаш ти

→ Енергийна трансформираща картина “Увереност” – малка картина

→ Енергийна трансформираща картина “Увереност” – картина за стена

→ Енергийна трансформираща картина “Увереност” – енергиен шал

 

 

Стъпка 3: Практика и пак практика.

Една от най-съществените стъпки при изграждането на самоувереност е – ДЕЙСТВИЕ – практика и пак практика!

Ако останеш само на ниво утвърждения и работа с картината, без да предприемаш нищо, едва ли може  да направиш кой знае какви големи промени в живота си.

Започни с малки стъпки. Няма как да искаш от себе си чудеса за няколко дни. Освен това, ако се опитваш да направиш твърде висок скок, е възможно да се разочароваш и да се откажеш от целта си.

“Малките камъчета обръщат колата“.

Малките успехи са тези, които се трупат и в даден момент ще преобърнат представите ти за себе си и ще те направят Уверена.

 

Твоята съдба е в твоите ръце! Спри да се носиш по течнието и поеми контрола!

1 коментар

  1. […] Припомни си Трите лесни Стъпки за придобиване на Самоувереност и нека пътуването към сбъдване на мечтите започне още сега ⇒ 3 ЛЕСНИ СТЪПКИ КЪМ УВЕРЕНОСТ […]

Вашият коментар