fbpx

Как Увереността в себе си ще ти помогне да постигнеш Успех

Как Увереността в себе си ще ти помогне да постигнеш Успех

confidence

Самоуверените хора имат качества, на които всеки се възхищава.

Самочувствието е изключително важно в почти всеки аспект от живота ни, а толкова много хора се мъчат да го намерят. За съжаление, това може да е порочен кръг: на хората, които нямат самочувствие, им е трудно трудно да станат успешни.

В края на краищата, повечето хора не желаят да подкрепят някой, който е нервен, мрънкащ и прекалено извиняващ се.

От друга страна, може да бъдете убедени от някой, който говори ясно, който държи главата си високо вдигната, който отговаря сигурно на въпросите и който лесно си признава, когато не знае нещо.

Увереността на хората вдъхва доверие в другите: тяхната аудитория, техните връстници, техните шефове, техните клиенти и техните приятели и семейство. И придобиването на доверието на другите е един от ключовите начини, по които един самоуверен човек намира успех.

Добрата новина е, че самочувствието наистина може да бъде научено и изградено.

И независимо дали работите върху собствената си увереност или изграждате доверието на хората около вас, си струва усилието!

 

Какво е самоувереността?

 

Ниската самооценка и липсата на самоувереност са сред основните причини да не получаваме това, което желаем.

Събитие след събитие животът ни не се развива по начина, по който сме искали, пропускаме ценни възможности, просто защото не ни достига увереността, че можем и сме. Ако само проявите малко воля и си наложите някои навици, най-вече в начина на мислене, ще се изненадате каква промяна ще настъпи.

По-ниската увереност не води до успех. Даже напротив, води до отлагане. Бездействие. И често до пропуснати възможности. Липсата на увереност дава резултати, като бездействие и невъзможност човек да отстоява себе си. Пропуснатите възможности и поставянето на летвата твърде ниско също са резултати от неувереността. Вярата в себе си е това, което позволява да се издигнем и да достигнем потенциала си.

Когато говоря за увереност, нямам предвид сляпа арогантност и неадекватна самооценка. Тези, които са свръх уверени, попадат в различна категория.

Все пак тук става въпрос за самоувереността, нужна за да повярваме в собствените си умения, цели и възможност за успех.Когато вярваме в себе си, е по-вероятно да предприемем действия. Да се изправим и да грабнем момента. И да се съхраним, дълго след онези, които са се съмнявали в себе си.

 

Изграждане на самоувереност

Uverenost

Изграждането на самочувствие изисква от вас да развиете положително отношение към себе си и вашите социални взаимодействия, като същевременно се научите да се справяте с евентуалните негативни емоции, които възникват, и се упражнявате да имате по-голяма самооценка.

Трябва да се научите да поставяте цели и да поемате рискове, тъй като срещата с предизвикателствата  могат допълнително да подобрят самочувствието ви.

Припомни си Трите лесни Стъпки за придобиване на Самоувереност и нека пътуването към сбъдване на мечтите започне още сега ⇒ 3 ЛЕСНИ СТЪПКИ КЪМ УВЕРЕНОСТ

Разгледайте вариантите на картината “Увереност”, която ще ви помогне да изградите това качество:

“Увереност” – малка картина

“Увереност” – картина за стена

“Увереност” – енергиен шал

 

Вашият коментар