fbpx

Тиймбилдинг – Интуитивно рисуване

Екипната работа и мотивацията на персонала са от изключително значение за съвременния бизнес. Изкуството засилва връзката ни със самите себе си и увеличава способностите за себеизразяване и самоконтрол на личността. В процеса на рисуването участниците развиват усещането за принадлежност към една общност, свързват се лесно със своята интуиция, освобождават се от напрежението и стреса и преживяват пълноценно удоволствието от творчеството.

За да участва човек в занимания по интуитивно рисуване не са необходими никакви предварителни познания и умения. Това е процес, при който се отпускаме и свързваме с нашата интуиция и тя ни води. За да може да се случи това, в началото на заниманието правим кратка медитация, за да се откъснем от ежедневните мисли и да насочим вниманието си навътре, към нашите творчески способности.

Отличителна способност на интуитивното рисуване е, че то може да бъде насочено към разрешаването на конкретни ситуации в работата. Рисува се по конкретно зададена тема, която е от значение за работата на екипа. Така всеки член може да изрази на енергийно ниво своя принос за разрешаване на ситуацията чрез картината си.

Интуитивното рисуване е особено подходящо за хора, чието ежедневие изисква аналитичен ум и трезва преценка.  Чрез него те развиват дясното мозъчно полукълбо, което отговаря за творческото въображение и така увеличават способностите си за креативни решения.

Вие знаете какво е важно за вас, а интуитивното рисуване по определена тема е един иновативен подход, който ще ви помогне да го постигнете.

 

      Ползи за корпоративни клиенти:

 1. Тази творческа дейност развива креативността и при аналитичните натури.
 2. Засилва дейността на дясното мозъчно полукълбо и връзката му с лявото и подобрява паметта.
 3. Дава възможност на хората да изразят себе си и да прилагат новите умения в други житейски ситуации.
 4. Ефективен начин за облекчаване на стреса и напрежението от работата.
 5. Подобрява комуникативните умения за общуване с околните.
 6. Развива въображението и извежда по положителен начин емоциите.
 7. Подпомага на енергийно ниво разрешаването на конкретни ситуации, които са важни за екипа.

 

      Ползи за участниците:

 1. Изкуството е уникално средство за изразяване на личността.
 2. Рисуването въздейства пряко на нашето състояние и ни дава удоволствие и удовлетворение от творческия процес.
 3. Интуитивното рисуване изключва съзнанието и ни позволява да чуем гласа на интуицията си.
 4. Повишава самочувствието и увереността в себе си.
 5. Развива се оптимизма и чувството за щастие.
 6. Успокоява ума и позволява на тялото да функционира по-добре.

 

 

ПРИМЕР:

Тема: Подобряване на комуникацията в екипа

Какво ще правим:

 • Ще изясним какво ни пречи да изразяваме мнението си и да чуваме какво наистина ни казват другите – какви убеждения ни спъват, за да имаме ефективна комуникация /мнението ми няма значение, не ме интересува какво правят другите, важна е само моята задача, не е моя работа, да му мисли шефа J/
 • Ще направим кратка медитативна практика за извеждане на тези убеждения от тялото
 • Медитация 5-10 минути да се потопим в спокойствие и в състоянието, когато работим заедно в синхрон и фокус не само в своята задача, но и с поглед към крайния резултат от общата ни работа
 • Интуитивно рисуване с молив върху платното
 • Избор на цветове
 • Изпълнение на картината с маслени бои.

В края на нашето занимание всеки ще има една оригинална картина с маслени бои върху платно, нарисувана с помощта на своята интуиция и заредена с личната енергия на участника, насочена към подобряване на комуникацията в екипа.

 

Добра идея е да се направи пано от тези картини в работното помещение, което освен че ще внесе цвят и красота, ще излъчва енергията на всеки за подобряване на отношенията и за успешна съвместна работа в екипа.

 

Цената за участие  е 89 лв. на човек. Групи над 5-ма човека могат да се възползват от намаление според броя участници. Свържете се с нас по e-mail, за да получите персонална оферта.

Времетраене на занятието – до 4 часа.

Място – в зависимост от броя на хората подлежи на уточняване.

В цената са включени всички необходими материали: платно върху дървена подрамка с размер 41/33 см за всеки участник, маслени бои 70 цвята, за да може всеки да избере неговите си цветове, разредител, метална чашка за разредителя, палитра и по 3 четки с различен размер и шпакла за смесване на цветовете за всеки.

 

Нина Атанасова

   0878 86 11 22       

 e-mail: nina@energy-art.bg

www.energy-art.bg                

 Facebook: Осъществяване на желания